Wat leren we aan?

De kindjes worden stap voor stap begeleid. Van de eerste beenbewegingen, armbewegingen, coördinatie been -en armbeweging,... tot het veilig zwemmen d.m.v. schoolslag.

Tijdens de zwemlessen reeks worden er tevens ook verschillende andere vaardigheden aangereikt zoals draaien en keren in het water, hindernissen ontwijken,...

Aantal lessen?

Elk kind leert zwemmen op zijn of haar eigen tempo. Verschillende factoren spelen hierin een rol zoals leeftijd, motorische vaardigheden, beginniveau,...

In een eerste fase worden 8 lessen ((1u/les) gevolgd en in een tweede fase verder te gaan, onmiddellijk aansluitend op les 8. 

BELANGRIJK WEETJE: Er worden tot 3 lessen per week gevolgd binnen dezelfde lessenreeks. Het is ook een bewuste keuze om lessen 1u te laten duren. Beide voorgaande omdat dit het leertempo versneld. 

Hoe ziet een zwemles er nu uit?

De ouder(s) komen een 5-tal minuten op voorhand binnen in het zwembad om hun zoon of dochter om te kleden in de voorziene kleedkamers. Vervolgens start de zwemles die een uurtje in beslag neemt.  5 minuutjes voor het einde van de les mogen de ouders binnen komen om hun kind nog even aan het werk te zien en zal er ook nog een woordje feedback gegeven worden door de leraar!